MFA Bedum komt er definitief niet

BEDUM De multifunctionele accommodatie MFA Bedum komt er niet. Een meerderheid van de gemeenteraad van Het Hogeland zette een streep door de ambitieuze plannen. Er komt wel een nieuw sportcomplex voor voetbalclub SV Bedum.

De meeste raadsleden vinden dat de verhoudingen tussen gemeente en initiatiefnemers van de MFA dermate zijn verstoord dat verdere onderhandelingen geen zin meer hebben.

Gemeente Het Hogeland wil 1,5 miljoen euro uittrekken voor de nieuwbouw op het sportcomplex, met onder andere nieuwe kleedkamers, een kunstgrasveld en verbetering van de toegangswegen.

SV Bedum ziet de samenwerking met stichting MFA Bedum dus stranden. Ruim vijf jaar is er gewerkt aan het totstandbrengen van een fraaie multifunctionele accommodatie, met ruimtes voor fysiotherapie, een sportschool, vergaderruimten, werkplekken en zalen.

De gemeente wilde er in eerste instantie wel in meegaan, maar kwam erachter dat het binnenhalen van de benodigde extra NPG-gelden voor het project niet mogelijk is. SV Bedum en de stichting zijn er tot op het laatst stellig in geweest dat dat geld wel binnengehaald zou kunnen worden en dat er een verkeerde voorstelling van zaken werd gegeven.