Winsum opent toeristisch seizoen op 17 april met dorpswandelingen en Happy Stones

WINSUM Het dorp Winsum opent het toeristisch seizoen 2021 op zaterdag 17 april . Vanaf 13.00 uur zijn er dorpswandelingen met een dorpsgids en kunnen bezoekers op zoek naar bijzondere Happy Stones.

Op pad met een dorpsgids

In Winsum zijn inmiddels 17 enthousiaste dorpsgidsen die graag vertellen over de bewogen geschiedenis van het dorp. Zaterdag komen ze van 13.00 tot 16.00 uur in actie. Op afspraak en in groepen van maximaal 4 personen (inclusief gids) kan men meedoen met een dorpswandeling. Aanmelden kan via: info@dorpsgidswinsum.nl

Happy Stones

Op 17 april liggen er overal in Winsum Happy Stones verstopt. Het zijn blauwe steentjes met de opschrift: Winsum/dorpsgidsen/mooiste dorp. De stenen kunnen ingeleverd worden bij de receptie van Marenland Recreatie. Er zijn leuke prijzen die beschikbaar zijn gesteld door ondernemers van Winsum. Deelnemers worden opgeroepen zelf een paar mooie beschilderde Happy Stones van huis mee te nemen. Zo blijft er ook na 17 april genoeg vrolijkheid in Winsum te vinden.

Plaquette

De plaquette die vorig jaar tijdens de toekenning van de titel allermooiste dorp door de ANWB is uitgereikt, krijgt een ereplaatsje bij de boogbrug. Ook in de etalages van de winkels in Winsum krijgt een replica van de plaquette een plekje.