CO2-compensatiefonds rederij Wagenborg: geld voor drinkwaterpunten en fruitbomen op Schiermonnikoog en draagbare asbakjes op Ameland

Drie projecten krijgen een bijdrage uit het CO2-compensatiefonds van Wagenborg Passagiersdiensten. Zo worden fruitbomen geplant op Schiermonnikoog, krijgt dat eiland openbare drinkwaterpunten en bindt het MadNes festival op Ameland de strijd aan met sigarettenpeuken.

Wagenborg Passagiersdiensten heeft het CO2-compensatiefonds in het leven geroepen met als doel de CO2-uitstoot van het reizen met de veerdienst te compenseren. Passagiers van de veerdiensten naar Schiermonnikoog en Ameland kunnen een vrijwillige toeslag betalen om de uitstoot van hun overtocht te helpen compenseren.

Drinkwaterpunten op Schiermonnikoog

Wagenborg garandeert een budget van 30.000 euro per jaar. De grootste bijdrage is ditmaal voor een project, waarbij openbare drinkwaterpunten op Schiermonnikoog worden gerealiseerd: 8400 euro. Dit project moet het gebruik van drinkwater uit wegwerpflesjes verminderen.

MadNes Festival krijgt 6000 euro voor voorlichting en een draagbaar asbakje voor bezoekers om het aantal sigarettenpeuken op het strand tegen te gaan.

Het project De man met de bomen is een muzikaal omlijste vertelling, waarmee de initiatiefnemers aandacht vragen voor biodiversiteit en geld ophalen om fruitbomen te planten voor de pluktuin op Schiermonnikoog. Voor dit project is 2500 euro gereserveerd.