Livestream concerten 50 jaar Stichting Avondmuziek Uithuizermeeden

UITHUIZERMEEDEN Stichting Avondmuziek Uithuizermeeden houdt zaterdag 17 april het openingsconcert van het 50-jarig jubileum. De reeks concerten, die in eerste instantie in 2020 gepland stonden, zijn nu doorgeschoven naar dit jaar en volgend jaar.

Omdat publiek voorlopig nog niet is toegestaan, is besloten om twee livestreamconcerten te organiseren, die via de laptop, PC en telefoon te volgen zijn . De Youtube-link is te vinden op: avondmuziekuithuizermeeden.nl.

De beide concerten zijn gratis. Wel is het mogelijk de musici financieel te ondersteunen door door middel van een link op het YouTube kanaal.

Sietze de Vries

Het openingsconcert zal worden verzorgd door Sietze de Vries. Op zaterdag 17 april om 20:00 zal hij het Hinsz-orgel in de Mariakerk demonstreren aan de hand van literatuur en improvisaties. Ook zal hij iets vertellen over de geschiedenis van het instrument.

Het tweede liverstreamconcert zal worden verzorgd door Rien Donkersloot op zaterdag 26 juni om 20:00, eveneens op het Hinsz-orgel in de Mariakerk. Rien Donkersloot zal eveneens improviseren en andere orgelliteratuur ten gehore brengen.

Bezoekers van het concert wordt de mogelijkheid gegeven om een thema of lied op te geven, waar de organist een improvisatie over kan gaan spelen. Het opgeven van een thema of lied kan via: info@avondmuziekuithuizermeeden.nl

Het geplande concert in juni met Sonus Vita en organist Stef Tuinstra wordt doorgeschoven naar een nog nader te bepalen datum in 2022.

Wibi Soerjadi

Ook is het op dit moment nog onduidelijk of het concert met de organist Olivier Latry (12 september) en pianist Wibi Soerjadi (18 september) door zal kunnen gaan.

De andere twee geplande concerten, het Luthers Bach Ensemble (13 november) en de Roden Girl Choristers op 11 december, gaan voor alsnog door.

De reeds verkochte kaarten in de voorverkoop van de concerten blijven gewoon geldig.