Stichting De Hoven meest sociaal betrokken werkgever van 2020 van Het Hogeland

Stichting De Hoven uit Onderdendam mag zich de meest sociaal betrokken werkgever van 2020 van de gemeente Het Hogeland noemen.

Ze is daarmee de tweede winnaar van de award die de gemeente hiervoor in het leven heeft geroepen. De primeur was in 2019 voor ondernemer Lutje Potje uit Saaxumhuizen. De uitreiking van de award voor meest sociaal betrokken werkgever van 2020 liet vanwege de coronacrisis enige tijd op zich wachten. De gemeente koos er vervolgens voor deze in de Ontdekdezorg week 2021 uit te reiken.

Leerwerktrajecten

Stichting De Hoven won de award onder meer omdat ze samen met onderwijsinstellingen, het UWV en Werkplein Ability/ de gemeente Het Hogeland verschillende leerwerktrajecten heeft opgezet.

Zo is een aantal jaren geleden op de locatie Winkheem in Winsum een wijkleerbedrijf van start gegaan en is dit jaar een groep leerlingen begonnen aan een tweejarig BBL-traject, waarin werken en leren worden gecombineerd.

Op alle acht locaties van De Hoven worden mensen vanuit een uitkering geschoold in het werken in de zorg. Ze krijgen daarin ondersteuning van speciaal aangestelde opleidingsadviseurs en –coaches.