Kleinschalig festival BorgSfeer in Borgsweer vanwege corona uitgesteld. 'Iedereen moet vrij met elkaar kunnen (bij)praten, dansen, eten en borrelen'

Het duurt nog even voordat de eerste succesvolle editie van het kleinschalige festival Borgsfeer in Borgsweer een vervolg krijgt. De organisatie heeft besloten de voor 26 juni geplande tweede editie een jaar uit te stellen.

De organisatoren Petra Bos en Jetty Noordam verwachten dat er eind juni nog steeds beperkingen zijn qua bezoekersaantallen en dat ook de anderhalvemeterregel nog geldt. Ze stellen het jammer veel tijd, energie en geld te steken in ‘mogelijk een klein feestje voor weinig bezoekers’.

BorgSfeer hoort, vinden zij, een groot sociaal gebeuren te zijn waar iedereen tijdens optredens van artiesten vrij met elkaar kan (bij)praten, dansen, eten en borrelen.

2500 bezoekers

De eerste editie van het festival in 2018 was goed voor 2500 bezoekers. Op twee podia traden tien artiesten uit de omgeving en regio op. Ook stonden een taartenbakwedstrijd en allerhande kinderactiviteiten op het programma. 70 vrijwilligers uit Borgsweer Termunten, Termunterzijl en Woldendorp droegen bij aan het succes van BorgSfeer.

De tweede editie in 2022 zal met ‘waddenkunst’, livemuziek, straattheater, verhalen en foodtrucks in het teken staan van het Wad. De nieuwe datum wordt binnenkort bekendgemaakt.