Gemeente Het Hogeland verlengd subsidieregeling voor dorpshuizen, jeugdsozen, jongerenorganisaties, amateurkunstverenigingen en culturele organisaties

Dorpshuizen, jeugdsozen, jongerenorganisaties, amateurkunstverenigingen en culturele organisaties in gemeente Het Hogeland kunnen nog tot 1 juli dit jaar een aanvraag voor financiële ondersteuning doen.

De gemeente stelde de subsidieregeling in vanwege de coronacrisis en verlengt deze nu.

Voor de ondersteuning van amateurkunstverenigingen en culturele organisaties is 100.000 euro beschikbaar. Daarnaast is er een bedrag van 161.000 euro beschikbaar voor vernieuwende culturele activiteiten na de coronacrisis. Het geld voor amateurkunst en culturele organisaties komt van het rijk, meldt de gemeente.

Voor de ergste nood

Wethouder van financiën, Eltjo Dijkhuis: ,,We weten dat veel organisaties het water tot aan de lippen staat. Ze missen flink wat inkomsten en de vaste lasten lopen gewoon door. Met de regelingen hopen we de ergste nood te kunnen lenigen. We kijken ook vooruit: we hebben geld gereserveerd voor na de crisis. Daarmee verwachten we kunst en cultuur in Het Hogeland een stevige, vernieuwende impuls te kunnen geven”.