Bibliotheken Groningen organiseren online activiteiten rondom de verkiezingen

Biblionet Groningen organiseert de komende tijd online activiteiten waarin Groningers kunnen meepraten en informatie krijgen over de verkiezingen.

Een van de activiteiten is de ‘Brief aan Nederland’. Groningers kunnen een brief schrijven waarin ze hun droom voor Nederland en de provincie Groningen delen. Op biblionetgroningen.nl wordt een selectie van alle brieven gepubliceerd. Het doel is politici te inspireren en Groningers te motiveren om na te denken over ieders dromen voor ons land en de provincie Groningen.

Democratiequiz en Socratisch gesprek

Op de Facebookpagina van Biblionet Groningen wordt vanaf 5 maart bijna dagelijks een video gepubliceerd over thema’s uit de Stemwijzer. Op 14 maart organiseren de bibliotheken een ‘Democratiequiz’ via Facebook Live. Ook kun je je aanmelden voor een Socratisch gesprek over politiek met filosofe Sanne ten Wolde, via Zoom, op 15 maart.

#jongerenvoorpolitiek en de Verkiezingskrant

Jongeren kunnen vragen stellen aan politici via de Instagrampagina van Biblionet Groningen met behulp van hashtag jongerenvoorpolitiek. Biblionet Groningen zorgt ervoor dat lokale politici daarop reageren. Ook zijn er vanaf 8 maart verkiezingskranten in eenvoudige en heldere taal af te halen in de bibliotheken van Biblionet Groningen.

Voor de activiteiten hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek. Alle activiteiten zijn terug te vinden op biblionetgroningen.nl/verkiezingen.