Lopend vuur voor humaan migratiebeleid start in de mist in Delfzijl

DELFZIJL Van 1 tot 17 maart gaat er een lopend vuur dwars door Nederland om aandacht te vragen voor een humaan migratiebeleid. Overal vinden er wakes en wandeltochten plaats die op 16 maart , vlak voor de verkiezingen, eindigen in Den Haag.

Daar zullen politici uitgenodigd worden om in een tentenkamp te discussiëren over het migratiebeleid van de afgelopen jaren.

Als eerste in Nederland vertrok maandag in alle vroegte een groep wandelaars vanuit Delfzijl richting Groningen. Zij liepen zich het vuur uit de sloffen via Appingedam, Garrelsweer, Ten Post, Ten Boer en Garmerwolde. Bij elke stopplaats werd de fakkel overgedragen aan de volgende groep en werden er verhalen van en over vluchtelingen voorgelezen.

Op 2 maart vindt de overdracht op de Grote Markt plaats aan de organisatie in Groningen, die op 3 maart verder loopt richting Assen.

De komende weken zal er aan de kerken in de regio worden gevraagd om wakes te organiseren of op een andere manier aandacht te schenken aan de vluchtelingenproblematiek.

De actie Lopend Vuur stelt de onmenselijke omstandigheden ter discussie waarin gevluchte mensen moeten overleven in Europa, niet alleen op Lesbos, maar ook in Calais en Sarajevo.

Doel van de actie Lopend Vuur is ‘om het destructieve migratiebeleid van de afgelopen jaren op de kaart te zetten, mensen te informeren over gevolgen van hun stem op de leefomstandigheden van vluchtelingen en aan de komende regering te laten zien dat er draagvlak is voor een menselijk migratiebeleid, humane opvang en veilige vluchtroutes.’

Deze landelijke actie wordt georganiseerd door Vluchtelingencomité Groningen en MiGreat.