Heren Hoodies: hoe en wat

Aangeboden door: heerenzaak.nl

Hoodies voor heren zijn misschien wel de meest iconische kledingstukken ter wereld. In velen subculturen zijn de hoodies terug te vinden. Een hoodie wordt ook wel omschreven als een trui met capuchon (of capuchontrui).

Nu het kouder wordt is een hoodie een fantastische oplossing. Heerlijk wanneer je thuis op de bank zit of buiten tijdens een strand- of boswandeling. In dit artikel vertellen wij je alles over hoodies. Benieuwd? Lees snel verder!

Hoe draag je een hoodie?

De heren hoodie is een kledingstuk dat vaak aangetrokken wordt als vrijetijdskleding. Denk maar eens aan een gezellig dagje uit met de vriendengroep of op de bank voor de open haard. Vaak is de hoodie wat dikker, zodat je het de hele dag aangenaam warm hebt. Daarnaast wordt een hoodie vaak gedragen bij casual gelegenheden. De hoodie bevat vaak een grote zak aan de voorkant zodat je beide handen erin kunt opwarmen. Tijdens een zakelijke gelegenheid is het niet handig een hoodie te dragen. Met name de eerste indruk is hier erg belangrijk. Tot slot wordt de hoodie vaak gedragen tijdens het sporten. Zeker nu het wat kouder wordt.

Materialen van een hoodie

Hoodies worden over het algemeen gemaakt van sweatstof. Sweatstof is een stof die gemaakt is van een synthetisch materiaal. Hierdoor ontstaat het begrip stretch. Door stretch in je hoodie blijft de trui goed om het lichaam zitten.

De geschiedenis van de hoodie

De hoodie is afgeleid van het woord ‘hood’. Het woord hood is weer afgeleid van het Angelsaksische woord Hōd. Dit is een middeleeuws kledingstuk. Het was een soort cape met een kap voor het hoofd. De hoodie die we nu kennen is ontstaan in het begin van de 20ste eeuw. Men had een kledingstuk nodig voor tijdens het sporten om warmte vast te houden.

Champion is het merk dat de hoodie die we nu kennen op de kaart heeft gezet. Naast dat sporters de hoodie gebruikte voor tijdens het sporten, was de hoodie ook zeer geliefd onder arbeiders in die tijd. De winters waren streng en in New York werkte veel mannen buiten. Door zich toch enigszins warm te kleden, droegen arbeiders een hoodie. Pas in de jaren 70 won de hoodie enorm aan populariteit. Dit kwam door de film Rocky, waar Sylvester Stallone en boxer speelde. De film heeft drie Oscars gewonnen en wordt nog steeds gezien als één van de beste sportdrama’s ooit gemaakt. In de jaren 90 vindt de hoodie zijn doelgroep in de Hiphop scene, waar het kledingstuk al snel geassocieerd werd met het leven op straat.

Hoodies online

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een heren hoodie? Kijk dan eens op heerenzaak.nl. Een groot aanbod hoodies voor heren online. Zorg er voor dat je met een lekker trui op de bank zit tijdens deze periode vol binnenzitten.