Sinterklaasactie zorgt voor cadeautjes voor meer dan 50 kinderen

ADORP Omdat pakjesavond niet voor ieder kind vanzelfsprekend is, besloot Franciska Oosterhuis uit Adorp een actie te starten om, voor zover mogelijk, voor die kinderen ook 5 december tot een feest te maken.

Door het werk in de jeugdhulpverlening kwam Franciska erachter dat er in Nederland ook gezinnen zijn die niet of onvoldoende middelen hebben en waarbij het niet vanzelfsprekend is dat er op pakjesavond een zak met cadeautjes klaar staat. De afgelopen jaren heeft ze met vriendin Sharon al verschillende gezinnen blij kunnen maken.

Ook dit jaar is er een oproep geplaatst op sociale media en zijn er posters verspreid in de gemeente het Hogeland en Eemsdelta. 18 gezinnen, bestaande uit meer dan 50 kinderen, hebben zich aangemeld.

Ook aan de oproep voor speelgoed en andere benodigdheden is gehoor gegeven. 5 december worden alle cadeautjes bij de gezinnen afgeleverd.

De twee vriendinnen zijn ook al een aantal jaren actief als als hulppiet. Ze laten zich inhuren in ruil voor een donatie aan een goed doel.

Zo konden ze alorganisaties als Het Vergeten Kind, Stichting Dappere Dochters, Mart & Tinie Fonds, Beatrix KinderZiekenhuis en een Project in Uganda steunen.