Jeugd V.V. Eenrum vermaakt zich met COOP-cup

EENRUM Amateurvoetbalclubs mogen al een tijd niet spelen in competitieverband. Jeugdspelers mogen echter wel ‘gewoon’ trainen en ook onderling mogen er activiteiten georganiseerd worden. Dit laatste doet de jeugdafdeling van V.V. Eenrum de afgelopen weken zeer nadrukkelijk.

„We hebben een uitdagend programma neer kunnen zetten,” vertelt Dimietri Meijer, één van de drijvende krachten achter de jeugdafdeling. Dimietri is samen met Kor Nienhuis en Alices Buijsert zeer actief geweest om, met de ondersteuning van vele andere vrijwilligers,een mooi programma neer te zetten. „We hebben als het ware onze eigen competitie gespeeld , maar ook een zaterdag met een deel van de jeugd een bootcamp onder de deskundige leiding van Stefan van der Horn gedaan. De jongere jeugd heeft toen een techniektraining gehad van hoofdtrainer Klaas van der Ploeg. Onlangs hebben we ook een mooie Sinterklaasactie voorbereid en daar ging het bestuur direct volle bak in mee.

De Coop Cup van zaterdag was ondanks het ontzettend gure herfstweer een groot succes. In iedere leeftijdscategorie werd er gestreden om de felbegeerde bekers. Er was een leuk parcours uitgezet met onder andere een penalty shoot out. Met een snelheidsmeter konden de spelers zien hoe hard ze nou werkelijk op dat doel schieten. Op de nieuwe voetbalvelden was vanzelfsprekend ook een ‘gatendoel’ gespannen.