Toch kerstbomen in Bedum

BEDUM Er komen dit jaar toch kerstbomen in Bedum. Er ontstond vorige week enige commotie in het dorp omdat het plaatsen van de kerstbomen was afgeblazen.

De organiserende BvGB vond het niet verantwoord om het team van vrijwilligers op leeftijd bloot te stellen aan risico’s in verband met het coronavirus. Vanuit het hele dorp werd door jongeren mensen aangeboden om een handje te helpen.

Het plaatsen van echte dennenbomen was echter niet meer mogelijk. Daarover worden normaal gesproken al in augustus afspraken geaakt met Staatsbosbheer of particulieren. Dat was dit jaar niet gebeurd. Klaas Balkema heeft nog een ‘rondje Drenthe’gebeld om alsnog bomen te regelen, maar dat is niet gelukt.

De bedrijvenvereniging besloot daarop op zoek te gaan naar een alternatief en dat zijn fairybell kerstbomen geworden.

Na Sinterklaas

Die kunnen aan een vlaggenmast worden gehesen. „Deze hebben bovendien als voordeel dat ze meerdere jaren gebruikt kunnen worden,” aldus woordvoerder Klaes Hoekstra. „En er zijn maar twee mensen nodig om ze te plaatsen. De BvGB neemt de ffinanciering voor haar rekening.”

De kerstbomen worden geplaatst bij de Nije Klap, de Gele Klap en het hotel. Dat gebeurt na Sinterklaas. De bomen zijn onderweg vanuit China.