Bewonerssteunpunt mijnbouwschade Stut-en-Steun verhuist naar Loppersum

LOPPERSUM Het onafhankelijke bewonerssteunpunt mijnbouwschade Stut-en-Steun verhuist per 2 november van Appingedam naar Loppersum.

De reden van deze verhuizing is dat de faciliteiten op het nieuwe adres beter aansluiten op de dienstverlening en behoeften van het steunpunt. Het nieuwe adres is: Molenweg 58a 9919 AJ Loppersum (tijdens coronacrisis geen bezoekadres) Het telefoonnummer en het mail- en webadres blijven ongewijzigd: 050-2112044 welkom@stutensteun.nl www.stutensteun.nl

Stut-en-Steun is er voor iedereen die schadelijke gevolgen ondervindt van de mijnbouwactiviteiten in Groningen. Het ruim 4,5 jaar bestaande steununt is opgericht door de Groninger Bodem Beweging en het Groninger Gasberaad. Stut-en-Steun biedt professionele ondersteuning in de processen rondom schademelding, schadeafhandeling, schade door waardedaling en immateriƫle schade.

Ook voor vragen over inspectie en versterken en de verschillende regelingen staat Stut-en-Steun voor inwoners klaar. Het steunpunt helpt zowel huiseigenaren als huurders met onder andere het opstellen van een zienswijze of bezwaarschrift of het voorbereiden van bijvoorbeeld een gesprek, inspectie of hoorzitting.

Wanneer het contact tussen gedupeerde en IMG, NCG of NAM vastloopt, biedt Stut-en-Steun ondersteuning om het proces weer in beweging te krijgen. Stut-en-Steun biedt haar ondersteuning kosteloos aan en is daardoor laagdrempelig voor mensen die deze steun goed kunnen gebruiken.