KunstKerk in Warffum wint culturele stimuleringsprijs Het Hogeland

Stichting KunstKerk Hogeland in Warffum heeft de culturele stimuleringsprijs van de gemeente Het Hogeland gewonnen. Wethouder Eltjo Dijkhuis de prijs, een geldbedrag van 1000 euro, dinsdag uit. Dit gebeurde na afloop van een digitale bijeenkomst met alle genomineerden.

In KunstKerk Hogeland krijgen kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van het basisonderwijs eens per maand een hele dag kunst- en ambachtslessen. De jury noemt de KunstKerk, opgericht door Jan-Dirk Gardeniers en Gerrie Jonker, in haar rapport ‘een stimulerende plek voor kinderen uit het Hogeland om kennis te maken met kunst en cultuur’.

Zomerschool 2020

De jury toont zich verder lovend over een initiatief in de zomermaanden. ‘Middenin de coronatijd hebben de oprichters vol passie en energie de Zomerschool 2020 opgezet. Meer dan honderd kinderen uit het Hogeland hebben hier gebruik van gemaakt.’

In het juryrapport wordt verder gerept van ‘een broedplek voor nieuwe initiatieven’ en ‘een gedreven organisatie’.

Stichting Monnikenwerk en Wongema

Stichting Monnikenwerk uit Den Andel en cultureel café Wongema in Hornhuizen werden respectievelijk tweede en derde en verdienden daarmee elk 250 euro.

Stichting Landgoed Verhildersum en het culturele evenement Festival Ulrum kregen een eervolle vermelding.

Culturele stimuleringsprijs van de gemeente Het Hogeland

De gemeente Het Hogeland heeft de culturele stimuleringsprijs in 2019 ingesteld om het culturele klimaat in de gemeente te stimuleren en de zichtbaarheid van cultuur te vergroten. Vernieuwing is daarbij het sleutelwoord. 

De jury kent een wisselende samenstelling. Ze bestond dit jaar uit Els Wessels, Fred Reiffers, Sarah Stiles, Anne Wine Jansen en Rixt Vellenga.