ZZ-races juni 2021 gaan niet door

‘T ZANDT Het bestuur van de Stichting ZZ-races heeft het drastische besluit moeten nemen om de historische motorraces tussen de dorpen ’t Zandt en Zeerijp, een hele editie over te slaan.

De alweer tiende editie (als de eerste twee in 1946 en 1947 worden meegeteld) gepland op 19 juni 2021, kan niet doorgaan vanwege grootschalige werkzaamheden aan de wegen en het riool in de dorpskom van Zeerijp. Een belangrijk deel, zeker voor het publiek, het gedeelte van het circuit dat via de Borgweg om cafe Nastrovja de Molenweg opdraait, is hierbij betrokken. Doordat de planning ongeveer 2,5 jaar behelst, is één of twee jaar overslaan geen optie.

Het bestuur betreurt dit zeer, zowel voor de coureurs en toeschouwers als evenzeer voor de vele vrijwilligers en de Zandsters en Riepsters die elke drie jaar dit evenement als een heus (dorps-) feest beleven. Middels een mail of brief zijn betrokkenen op de hoogte gebracht, ook om de vrijwilligers enthousiast te houden voor over 4 jaar; de nieuwe datum die nu voor de 10e editie wordt aangehouden is 22 juni 2024.

Het bestuur denkt erover in de tussentijd een race-show te organiseren zoals gebruikelijk vooraf aan de races, echter door corona-maatregelen is dit voor januari aanstaande niet de verwachting.