Miniconcerten bij Kuipers muziekhuis in Leens

LEENS Altijd al eens willen spelen op het Marcussen-orgel van de Sintlaurenskerk in Rotterdam? Of op het van Dam-orgel van de Grote kerk in Tholen? Tijdens de orgelconcerten bij Kuipers muziekhuis in Leens kunt u niet alleen luisteren maar ook zelf spelen op deze instrumenten.

Kuipers muziekhuis houdt ondanks de bijzondere omstandigheden twee coronaproof miniconcerten. Met Mixtuur orgels haal je bijvoorbeeld het Martini-orgel uit Groningen levensecht in huis.

Hauptwerk is een krachtig softwareprogramma gebaseerd op MIDI. In dit programma kunnen samplesets geladen worden van orgels die overal ter wereld zijn opgenomen. De klank van elke individuele pijp van het gesampelde orgel is opgenomen, zowel het indrukken van een toets, de klankontwikkeling die volgt en het loslaten van een toets. Dat zorgt voor een levendige klank. Hauptwerk geeft een uiterst realistische weergave en zorgt ervoor dat de orgels écht beleefd kunnen worden.

Dat kan op zaterdag 7 en zaterdag 21 november van 09.00 tot 17.00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan door Els Kuipers te bellen (06 555 66 809) of via: info@kuipersmuziekhuis.nl. Uiteraard is de toegang gratis.