KindCentrum Ten Boer geopend door oudste en jongste kinderen

TEN BOER Het nieuwe KindCentrum Ten Boer is maandag geopend. De officiële handeling betond uit het doorknippen van een lintje door drie kinderen, onder het toeziend oog van alle kinderen en het team van meesters, juffen en begeleiders.

Het jongste kind van Kids2B, baby Niek, deed dat samen met oudste leerlingen van OBS De Huifkar en CBS De Fontein, Eva en Esmee.

Om in de stemming te komen sloten de kinderen symbolisch de oude school af en wandelden in een lange sliert naar de nieuwe locatie. Daar mochten ze uiteindelijk naar binnen met een eigen (snoep)sleutel.

Het nieuwe kindcentrum in Ten Boer heeft een oppervlakte van 3.064 vierkante meter en krijgt een multifunctioneel karakter. Het biedt onderdak aan OBS de Huifkar, CBS de Fontein en Kinderopvangorganisatie Kids2b.

Zonnepanelen

Aan de buitenkant lijkt het gebouw te zijn gemetseld. In werkelijkheid zijn er gezaagde bakstenen toegepast die op speciale isolatieplaten zijn gelijmd. Het gebouw is aardbevingsbestendig gebouwd. De stabiliteitsportalen (staalconstructie), nodig voor de aardbevingsbestendigheid, zijn terug te zien in de gevels omdat het metselwerk op deze plaatsen naar voren steekt.

Het gebouw is duurzaam opgezet. Het dak op de eerste en tweede verdieping van het gebouw zijn volledig voorzien van zonnepanelen.

Op deze manier wordt het een bijna energieneutraal gebouw (BENG), gasloos en het voldoet gemiddeld aan de eisen van Frisse Scholen klasse B waardoor het nieuwe kindcentrum een goede luchtkwaliteit krijgt.

De voormalige gemeente Ten Boer heeft in 2018 besloten om de nieuwbouw te realiseren tegenover de skeelerbaan in Ten Boer.