Geen Sint Maarten lopen bij winkeliers in centrum Delfzijl, wel snoep voor kinderen

DELFZIJL De winkeliers in het centrum van Delfzijl geven gehoor aan het advies van de Veiligheidsregio Groningen om geen Sint Maarten-evenement te houden. Zo kan extra drukte en toeloopworden voorkomen als de winkels open zijn.

De winkeliers zijn hier creatief op ingesprongen, er hoeft geen Juffrouw Kikkerbil te worden gezongen, zoals gebeurt bij mensen die de deur niet niet voor de kinderen open doen en geen snoep willen geven.

Snoep langsgebracht op scholen

Winkeliers uit het centrum brengen Sint Maarten-snoep langs. Op 11 november bezorgt de Handelsvereniging in samenwerking met de weekmarkt snoep bij basisscholen, kindcentra en kinderopvang in Delfzijl.

De Handelsvereniging bedacht deze oplossing, omdat er door de coronamaatregelen al zo veel evenementen niet door kunnen gaan. 'Terecht', vindt de Handelvereniging, 'want de veiligheid en gezondheid van iedereen in Delfzijl staat voorop.' De ondernemers staan dan ook pal achter het besluit dat het niet verstandig is om kinderen dit jaar langs de winkels te laten gaan.

De oplossing van de Handelsvereniging is door alle winkeliers in het centrum goed ontvangen. Erik Bosscher van Robertus Dranken zorgt ervoor dat het snoep bij de basisscholen, kindcentra en de kinderopvang bezorgd wordt.

Op deze manier houden de winkeliers de Sint Maarten-traditie toch nog een beetje in stand.