Corona in Drenthe en Groningen: 236 besmettingen en 3 sterfgevallen in het afgelopen etmaal. Bekijk hier de cijfers in jouw gemeente

Het RIVM ontving over het afgelopen etmaal 126 nieuwe besmettingen met corona in Drenthe en 110 in Groningen.

Dat zijn er respectievelijk 21 en 39 minder dan een dag eerder. In Drenthe overleden 2 mensen aan Covid-19, in Groningen 1. Het dodental in Drenthe staat nu op 69 en in Groningen op 24.

Nederland

In heel Nederland kwamen er het afgelopen etmaal 8.764 besmettingen bij (582 meer dan gisteren). Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 105 (13 meer dan gisteren). Het aantal sterfgevallen nam toe met 50 (4 meer dan gisteren).

De ziekenhuizen in Nederland verzorgen nu 1.943 coronapatiënten. Dat zijn er 84 meer dan een dag eerder. Van deze patiënten liggen er 450 op de intensive care (31 meer dan een dag eerder).

Corona dashboard

Meer cijfers bekijken? Dat kan op de coronadashboards van de Rijksoverheid, de GGD Drenthe en de GGD Groningen.

Met medewerking van Yemna Osman.

Opmerkingen bij de cijfers

- Het werkelijke aantal besmettingen is hoger, want niet alle besmette mensen zijn getest.

- Het werkelijke aantal doden is hoger, want er overlijden ook mensen aan Covid-19 die niet zijn getest op de ziekte.

- De cijfers van het RIVM kunnen afwijken van de cijfers die de GGD-en zelf publiceren.

- Dat komt door vertraging in de verwerking en doordat er naast de GGD ook andere organisaties zijn die coronatesten uitvoeren.

- De stijging van het aantal besmettingen ontstaat slechts ten dele doordat er steeds meer wordt getest. De toename ontstaat ook doordat de besmettingsgraad oploopt.

- Ter illustratie: in Drenthe was begin september minder dan 1 op de 100 geteste mensen positief. Vorige week waren dat er 10 op de 100. Het aantal besmettingen loopt dus echt op, en niet alleen op papier.