Virtuele wandeling langs panden Amsterdamse School in Bedum

BEDUM De Historische Vereniging gemeente Bedum presenteert samen met VVV Het Hogeland-Bedum een virtuele wandeling langs Amsterdamse School-panden.

Op verzoek van de Groninger Archieven in Groningen hebben de HVgB en de VVV Het Hogeland-Bedum de handen ineengeslagen voor een wandeling rond een thema. Doordat de Dag van de Groninger Geschiedenis niet kan doorgaan in verband met de coronacrisis is er in de provincie Groningen op verschillende manieren aandacht voor de Groninger geschiedenis.

In 2016 is er een wandelrouteboekje verschenen bij NoordPRoof Bedum. NoordPRoof heeft er nu een selectie uitgehaald voor een wandeling van ongeveer een uur. Met de wandelroute in de hand volg je deze speciale route. Voor dit doel zijn er bij 15 panden en objecten borden geplaatst met een korte beschrijving.

Deze borden met prachtige foto’s blijven de maand oktober voor de objecten staan. Daarnaast kun je deze virtuele wandeling ook volgen op de website www.toerismebedum.nl. Het wandelrouteboekje , waarvan de 2de bijgewerkte druk in 2019 is uitgekomen, is bij de VVV Het Hogeland-Bedum verkrijgbaar tijdens de openingsuren. Daarnaast is het te bestellen bij noorproof.nl/boeken.

Het is de bedoeling dat de Groninger Archieven de wandelroute promoot en permanent gaat plaatsen op www.routesingroningen.nl.