Graspop Festival Baflo genomineerd voor De Provinciale Vrijwilligersprijs

BAFLO Het bestuur van Graspop Baflo is blij met de nominatie van de Provinciale Vrijwilligersprijs. Niet alleen de eer, maar ook de bijbehorende geldprijs van 3000 euro is in deze coronatijden een zeer welkom bedrag om plannen te kunnen uitvoeren in de toekomst.

De andere genomineere in de categorie Cultuur is Stichting Nienoord Spoorwegen.

Al bijna 30 jaar doet de organisatie van Garspop zijn best om met vele vrijwilligers een breed georiënteerd festival met succes neer te zetten.

De organisatie zal bij het winnen van de uitverkiezing het bedrag willen besteden aan meer Talentontwikkeling. Zo wil Stichting Graspop Baflo in samenwerking met Stichting Live Noord een eigen geluidssysteem aanschaffen om bands in de regio betere kansen te bieden om vaker op te kunnen treden. Deze optredens zullen georganiseerd worden door Graspop en Live Noord, maar ook kunnen de beide jeugdsozen in Baflo kosteloos gebruik maken van deze apparatuur.

140 vrijwilligers van jong tot oud

Graspop, ontstaan uit Jeugdsoos Eagle, wordt georganiseerd door uitsluitend vrijwilligers en het bestuur verricht haar taken onbezoldigd. In 1992 kon de organisatie alles nog met dertig vrijwilligers rond krijgen, nu zijn dat er minstens 140. De beide jeugdsociëteiten in Baflo leveren een substantieel deel van deze vrijwilligers. Verder worden ook jongeren die geen aansluiting hebben bij deze jeugdsozen (hangjongeren) actief betrokken. Als de nieuwsgierigheid is gewekt, helpen ze vaak mee met de op- en afbouw, draaien ze (bar)diensten en worden zo betrokken bij het totale sociale gebeuren. Ook wordt er samengewerkt met scholen in de omgeving. Jongeren op deze scholen kunnen bij Graspop studiepunten halen door mee te helpen tijdens de opbouw en de festiviteiten zelf. De samenstelling van de groep vrijwilligers is zeer divers. Een mooi voorbeeld zijn de hoogbejaarde bewoners van het verzorgingstehuis ‘De Viskenij’, die jaarlijkse een bijdrage leveren door het schillen van vele kilo’s aardappelen voor de hutspotten. Kortom, een organisatie met vrijwilligers van jong tot oud.

Tussen 19 en 31 oktober kan iedereen stemmen op zijn favoriete organisatie. De winnaars worden op maandag 7 december tijdens de Landelijke Vrijwilligersdag bekend gemaakt. In verband met het coronavirus is nu nog niet bekend hoe en waar die uitreiking precies plaats zal vinden.

Stemmen kan via de site van de Provincie Groningen: https://www.provinciegroningen.nl/actueel/provinciale-vrijwilligersprijs/. Ook zal er een stemlink worden geplaatst op de Facebookpagina van Graspop Festival Baflo.