Concert Fling in ’t Marnehoes in Wehe-den Hoorn

WEHE- DEN HOORN Fling geeft op zondag 25 oktober om 15.00 uur een concert in ‘t Marnehoes in Wehe-den Hoord.

Het duo speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie, ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak.

De laatste acht jaar heeft Fling met vier verschillende muziekprogramma’s succesvol getoerd langs de theaters van Nederland. Van Ommen tot Amstelveen, van Delfzijl tot Heerlen.

Na jaren van theaterzalen komt Fling nu met een nieuw intiem programma. Op maat gemaakt voor de kleinere podia én voor de gelegenheid als duo.

Multi-instrumentalisten

Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang. Ze is daarom veel gevraagd als docent en heeft talloze workshops verzorgd.

Naast haar krachtige, lyrische zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Hij bespeelt ook whistles, bouzouki en gitaar.

Het programma belooft wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.

Reserveren via: annemarie@flingmusic.com of 06-30655498.