Drie trendy kledingtips voor een stijlvolle herfst

Aangeboden door: shirtsofcotton.com

De temperatuur daalt en helaas wordt het al eerder donker. De herfst hangt in de lucht. En dus is het tijd om de korte broeken, T-shirts en hemdjes in te ruilen voor trendy herfstkleding. Benieuwd naar hoe je tijdens de koudere maanden van het jaar stijlvol en goed gekleed de deur uit gaat? Lees dan snel verder, want wij hebben drie trendy en herfst kledingtips voor je klaar.

Tip 1: oog sportief met een poloshirt met lange mouwen

Tijdloos en sportief. Een poloshirt met lange mouwen is eigenlijk het ideale bovenkledingstuk voor de herfstmaanden. Over de oorsprong van het poloshirt is er veel onduidelijkheid. Velen denken dat het begin 20ste eeuw door René Lacoste werd uitgevonden, maar midden 19de eeuw werd in India al een soortgelijk shirt gedragen.

Hoe draag je een poloshirt nu eigenlijk het best? Zorg ervoor dat het behoorlijk strak rond het lichaam zit, vooral ter hoogte van de armen. De onderkant komt idealiter ongeveer tot aan de helft van de gulp. Omdat het poloshirt met lange mouwen in de koudere maanden wordt gedragen, kun je er voor kiezen om een ondershirt te dragen.

Combineren doe je het best met een lange broek. Een iets formelere gelegenheid op het programma? Ook in combinatie met een nette jeans of chino is een poloshirt met lange mouwen een veilige keuze. Bovendien bestaan er poloshirts in allerlei kleuren en maten, dus zal je altijd wel iets vinden dat bij jou past.

Tip 2: kom stijlvol voor de dag met een wit overhemd

Klassiek, maar toch ook herfstig en stijlvol. Een wit overhemd is altijd een stijlvolle, tijdloze en veilige keuze. Als man moet je een wit overhemd gewoon in je kleerkast hangen hebben.

In de zomermaanden zijn overhemden met een poplin-weving erg populair. De poplin-weving bestaat uit heel licht materiaal dat ademt en zacht aanvoelt. Ideaal voor op een zomeravond of een warme dag op kantoor, bijvoorbeeld. Op de warmste dagen is een wit overhemd het best te combineren met een nette, korte broek.

In de wintermaanden is een wit overhemd met een twill- of oxford weving populair. Deze weving is net een slag dikker dan overhemden met een poplin weving. Mocht je twijfelen over een bepaald type weving, vraag dan om advies

Daarnaast kiezen mannen er vaak voor om een wit heren T-shirt onder een wit overhemd te dragen. Dit is modemisser nummer 1. Wit of wit versterkt de kleur en je ziet duidelijk de mouwen van het T-shirt door het witte overhemd heen. Wanneer je toch graag een T-shirt onder een wit overhemd wilt dragen, kies dan voor een contrasterende kleur, zoals grijs.

Tip 3: steel de show met je trendy, witte sneakers

Witte sneakers zijn populairder dan ooit. Dat hebben ze te danken aan hun veelzijdigheid: je kunt ze met alles combineren en ze zijn voor bijna elke gelegenheid geschikt. Bovendien zijn ze comfortabel en stralen ze frisheid uit.

Let er wel op dat je ze goed proper houdt, want op witte sneakers is vuil snel zichtbaar. Geen fan van wit? Ook in andere kleuren kunnen sneakers best trendy en stijlvol zijn. Denk bijvoorbeeld aan blauwe sneakers.