Winkhem op ervaring langs Lycurgus

WINSUM De volleybakkers van Winkhem hebben In de tweede wedstrijd van dit seizoen bij het jeugdige team van Lycurgus na een boeiende wedstrijd met 1-3 gewonnen.

In Groningen trad Winkhem aan met een kleine selectie. In de eerste sets startte Lycurgus solide, maar Winsum wist met een sterke time out de puntjes op de ‘i’ te zetten. Daarmee kropen de Winsumer mannen langzaam naar het jonge team toe, om in de slotfase de wedstrijd in eigen voordeel beslissen. Door dit spel stond halverwege de wedstrijd Winkhem op voorsprong.(22–25 , 20–25)

In set drie was Winkhem heer en meester. Deze set toonde aan dat ervaring in deze wedstrijd de doorslag gaf (15-25). In het sluitstuk van de wedstrijd startte Winkhem twijfelachtig. Er moest nog even aan de afstelling van de nieuwe opstelling gewerkt worden. Hoewel dit de set werd met de prachtigste reddingen, en dus lange rally’s, was het Lycurgus dat een verdiend punt naar zich toe trok (25-16).

Winkhem kijkt tevreden terug op het spel van deze wedstrijd en ziet duidelijk progressie. De volgende wedstrijd is op zaterdag 3 oktober in de Ripperdahal. Koploper DOVO uit Doezum komt dan op bezoek. De wedstrijd start om 18:45 uur.