Verhuizen en zonnepanelen

Je hebt een fantastische nieuwe woning gevonden en staat te trappelen om er naartoe te verhuizen. Er is echter een probleem: op het dak van je oude woning liggen zonnepanelen waar je flink in geïnvesteerd hebt. Er zijn twee mogelijkheden.

Je laat alles liggen en verkoopt ze aan de nieuwe eigenaar. Je huis is in waarde gestegen door de zonnepanelen, maar omdat zonnepanelen steeds goedkoper worden moet je er wel rekening mee houden dat je niet je gehele investering terug krijgt.

De nieuwe eigenaar kan echter aangeven de zonnepanelen niet over te willen nemen. Of misschien wil je je installatie zelf graag houden. In deze gevallen is er ook een tweede mogelijkheid: je verhuist de zonnepanelen mee naar je nieuwe woning. In het laatste geval is het van belang dat je een paar dingen goed regelt. Je moet de verhuizing van de zonnepanelen doorgeven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij moeten de verhuizing goedkeuren zodat je de subsidie mee kunt nemen. Daarna moet je de installatie doorgeven op het nieuwe adres. In dit geval moet je een Overnameformulier Deelnemersovereenkomst invullen en ondertekenen.

Check bij je installateur of hij een verhuisservice aanbiedt. Mocht dat niet het geval zijn, ga dan alles er niet zelf afhalen. Zoek een andere installateur of een bedrijf dat een verhuisservice voor zonnepanelen aanbiedt. Zo weet je zeker dat je installatie correct verhuisd wordt en goed opnieuw wordt geïnstalleerd. Zo kun je toch nog een hele tijd genieten van zonne-energie in je nieuwe woning zonder dat je daarvoor iets hoeft in te leveren.