Drie mooiste bedrijven van Winsum: Eetcafé J&A, Family ’t Centrum en GAAF! Bloemen en Mode

WINSUM Eetcafé J&A, Family ’t Centrum en GAAF! Bloemen en Mode zijn door de jury geselecteerd als de drie finalisten van de verkiezing ‘het mooiste bedrijf in het mooiste dorp’.

Iedereen kon een bedrijf uit Winsum nomineren. Uit de maar liefst 1600 (!) nominaties heeft de jury drie finalisten geselecteerd. En nu is het publiek aan de beurt: iedereen mag stemmen op zijn/haar favoriet. De finalist met de meeste stemmen krijgt €5.000 om te besteden aan zijn/haar bedrijf.

Het in Winsum gevestigde Economic Board Groningen organiseert samen met Ondernemersvereniging Winsum de verkiezing. Hiermee wordt ingespeeld op de benoeming van Winsum tot mooiste dorp van Nederland.

Drie finalisten

De jury, bestaande uit Eltjo Dijkhuis (wethouder Gemeente Het Hogeland), Henk Sok (directeur Top Installatiegroep en voorzitter Ondernemersvereniging Winsum) en Erik Doorenspleet (accountmanager Economic Board Groningen), heeft drie finalisten geselecteerd. De jury heeft een keuze gemaakt op basis van een aantal beoordelingscriteria. Volgens het juryrapport onderscheiden de drie finalisten zich onder andere op het gebied van innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook dragen deze ondernemers op een positieve manier bij aan de bedrijvigheid en leefbaarheid in het dorp.

Publiek kiest de winnaar

Na de bekendmaking van de drie finalisten is het weer de beurt aan het publiek: zij kiezen de uiteindelijke winnaar. Ook deze ronde vindt online plaats, zodat iedereen de kans krijgt om te stemmen. De drie finalisten presenteren zichzelf en hun bedrijf in een korte video. Deze video’s worden komende week gepubliceerd op de website en sociale media van Economic Board Groningen. Iedereen kan tot en met 29 september 12.00 uur stemmen op zijn/haar favoriet. Dit kan via de website: www.ebgn.nl/mooistebedrijf.