Aleida Groothoff ut Winsum derde in marathon op de baan

WINSUM Aleida Groothoff uit Winsum heeft vrijdagavond op de atletiekbaan in Groningen onder prima weersomstandigheden een uitstekende prestatie geleverd door op de Martini Marathon als derde bij de vrouwen te eindigen.

Groningen Atletiek organiseerde deze marathon en estafette op de baan voor de derde keer. Dit jaar onder strikte corona-voorwaarden waardoor er onder andere een beperkt aantal deelnemers werd toegelaten. Totaal twintig mannen en drie vrouwen haalden uiteindelijk de finish. Deze niet alledaagse marathon op de baan is geen gemakkelijke opgave. 105,5 ronden linksom op een 400 meter baan vraagt het nodige van fysiek en mentaal doorzettingsvermogen.

De Winsumse had zich op deze afstand goed voorbereid en finishte in haar 8e marathon keurig als derde bij de vrouwen in 3.52.18 uur. Groothoff: „Een bijzondere ervaring, met totaal 60 mannen en vrouwen op de baan, verschillende tempo`s, doorlopend ingehaald worden en zelf inhalen, veel uitvallers en rennen in de zon en in het donker.”