Hassan Korsjun uit Warffum in Nationale Finale Prinses Christina Concours

WARFFUM De 18-jarige Hassan Korsjun uit Warffum heeft de finale gehaald van het Prinses Christina Concours.

De pianist is blij en verrast. „Ik had nooit gedacht dat ik in de Nationale Finale zou staan. Het is een hele mooie kans om nog beter te worden.”

Van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 september wordt de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours steeds vanaf 20.00 uur online uitgezonden. Het is de spannende ontknoping van een wedstrijd waarbij ruim 400 jonge muzikanten van 11 tot en met 21 jaar uit het hele land van zich lieten horen. Hassan Korsjun. bereikte na een voorronde eerder dit jaar de landelijke finale. Zijn optreden is op donderdag 24 september om 20.00 uur gratis online te zien via: www.christinaconcours.nl, Youtube en Facebook.

Na iedere uitzending, om 22.00 uur, kan iedereen online stemmen voor de publieksprijs van die dag. Een professionele jury bepaalt wie er van alle 23 finalisten uiteindelijk in de prijzen vallen. Op zaterdag 26 september maakt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet om 20.00 uur de uitslag online bekend.

Link naar Youtube filmpje waarin Hassan zich voorstelt: https://youtu.be/Njo1kLZXo_0

Het Prinses Christina Concours organiseert al ruim 50 jaar concoursen en stimuleert kinderen en jongeren om zich muzikaal te ontwikkelen. Het is voor het eerst dat de Nationale Finale van het klassieke concours wordt opgenomen en online te zien is. Door de situatie rondom corona bedacht de organisatie een creatieve manier om het concoursseizoen toch te kunnen afsluiten. Directeur Alexander Buskermolen zegt hierover: „Noodgedwongen hebben we een nieuw concept gelanceerd waarbij we zowel voor de finalisten als het publiek een waardevolle ervaring bieden. In korte tijd trainden we deze jonge topmuzikanten om voor tal van (bewegende) camera’s te spelen én zorgden we ervoor dat door professionele uitzendingen via internet te maken, een veel groter publiek kan genieten van hun muziek.”