Voorleesmiddag in kerk Garmerwolde

GARMERWOLDE De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) houdt zaterdag 3 oktober een voorleesmiddag in de Schoolkerk in Garmerwolde.

Dit weekend valt in de Kinderboekenweek die dit jaar met het thema ‘En toen..’ in het teken staat van geschiedenis. Waar kun je nou beter de geschiedenis in duiken en beleven dan in een eeuwenoude kerk? Zo verzuchtte onlangs een jongetje in Garmerwolde: ‘weet jij dat die kerk al 700 jaar oud is?’

Kom luisteren naar verhalen over de middeleeuwen, ridders en kastelen en sprookjes uit oost en west. Ook Jeroen Bosch komt voorbij, want iemand uit zijn familie beschilderde waarschijnlijk het plafond van de Garmerwolder kerk.

Twee leeftijdsgroepen

Er wordt voorgelezen in twee leeftijdsgroepen. Tussen 14.00 en 17.00 uur wisselen verhalen voor kinderen van 4 tot 6 jaar en 6 tot 10 jaar elkaar af. Je kunt deze middagen ook andere dingen in de kerk doen, zoals een grafzerk ‘frotteren’ (een afdruk ervan maken) en een speurtocht. Of duik zelf de boekenkist in, en onderzoek de geschiedenis van de oude Groninger kerken in het kijkboek De kerk als tijdmachine.

Op zaterdag leest directeur Patty Wageman van de Stichting Oude Groninger Kerken in Garmerwolde ook een verhaal voor.

Jongere of oudere kinderen zijn ook welkom om aan te schuiven, net als hun ouders of grootouders. Meeluisteren is gratis. Geïnteresseerden dienen zich wel aan te melden via info@schoolkerk.nl o.v.v. “voorleesmiddag” en de datum.