Verloting levert Omlandia 11.500 euro op

TEN BOER Na maanden voorbereiding vond zaterdag de trekking van de grote Omlandia-verloting plaats. Een verloting die in het leven was geroepen om de Ten Boerster voetbalvereniging uit de kosten te helpen die door de coronacrisis waren ontstaan.

Niet alle beschikbare loten (1500 stuks) gingen over de toonbank, maar de 1150 loten die wél werden verkocht, brachten 11.500 euro in het laatje. Carla Flokstra uit Hoogkerk ging er met de hoofdprijs vandoor. Omlandia-lid van het eerste uur, Henk van Bijssum, viste haar lot als winnende uit de melkbus en daardoor gaat de elektrische fiets ter waarde van 2350 euro van Bob Tweewielershop naar haar toe.

Omlandia-voorzitter Sven Gout blikte tevreden terug op de uitkomst van de verloting. „De zeven prijzen die gewonnen konden worden zijn verspreid over bijna heel Noord-Nederland. Niet alleen echte Omlandianen vielen in de prijzen, maar ook hun familie en vrienden kunnen ervan meegenieten.”

Zo won Bé Luider, die 27 jaar teamleider is geweest bij Omlandia, de tweede prijs: een 65-inch televisie. De derde prijs, een laptop, ging eveneens naar een Omlandiaan: Jan Akkerman. In tegenstelling tot de winnaar van de hoofdprijs, waren Luider en Akkerman wel ter plekke aanwezig om hun prijs in ontvangst te nemen.