Zeemijlenloop Delfzijl wordt #EemAans en gaat door

DELFZIJL De Zeemijlenloop Delfzijl gaat op zondag 25 oktober door.

Dat gebeurt onder de noemer Zeemijlenloop #EemAans. De afstand is aans, de route is aans, de finish is aans en 1,5 meter is aans.

De inschrijving voor het loopevenement over 4 zeemijlen (zo’n 7,4 kilometer) is op 1 september van start gegaan en nu is ook de benodigde vergunning van de gemeente Delfzijl binnen. Dit is op het kantoor van sportwethouder Jan Menninga gevierd met #EemAans taart. Voorzitter Janna Sieburgh en Marloes Lenting van de pr strikten Menninga ook meteen voor het lossen van het startschot op 25 oktober.

Finish in centrum

De eerste editie van de Zeemijlenloop Delfzijl was in 2012. Dit was de eerste loopwedstrijd die in zeemijlen werd gemeten. Het meten in zeemijlen is gebleven, maar de afstand van zes zeemijlen in twee ronden is dit jaar gewijzigd in vier zeemijlen over een nieuw parcours. Het is een mooie, brede en afwisselende ronde langs groengebieden en historische plekken. De start is op de net vernieuwde atletiekbaan en de finish is in het centrum, vlakbij Molen Adam.

Nu ook de veiligheidsregio, de GGD en politie de plannen hebben goedgekeurd, lijkt het doorgaan van de Zeemijlenloop tamelijk zeker. Het bevestigt dat de organisatie alles goed heeft doordacht en alle risico’s heeft overwogen. De organisatie is zich bewust dat de loop door maatregelen alsnog afgeblazen kan worden, hier is geen invloed op uit te oefenen.

Startnummers opgestuurd

Om drukte bij de start te voorkomen moet iedereen zich van tevoren inschrijven. De startnummers worden naar de lopers opgestuurd. Het wordt puur een prestatieloop, dit jaar is er geen prijsuitreiking maar wel een medaille voor iedereen. De kidsrun en de wandeltocht hoopt de organisatie volgend jaar weer te kunnen organiseren. Er kunnen dit jaar maximaal 800 mensen meedoen. De lopers worden verdeeld over vakken en starten om de twee minuten. Het publiek is welkom op de aangewezen plekken langs het parcours, met uitzondering van de startlocatie.

Voor wie de laatste gang van zaken op een speelse manier wil volgen, kan terecht op de Facebook- en Instagram pagina van de Zeemijlenloop Delfzijl. Hier worden – met een vette knipoog – regelmatig allerlei weetjes gedeeld.

Voor inschrijving en meer informatie kun je terecht op: www.zeemijlenloopdelfzijl.nl.