Herman en Annie Stiekema-van der Helm 65 jaar getrouwd voor de wet

KLOOSTERBUREN Herman en Annie Stiekema- van der Helm uit Kloosterburen waren zondag 65 jaar getrouwd voor de wet. Wethouder Mariette de Visser heeft het briljanten paar maandagmorgen namens gemeente Het Hogeland gefeliciteerd.

Het kerkelijk huwelijk is gesloten op 10 april 1956 en deze datum beschouwen Herman en Annie eigenlijk als hun trouwdag. Het echtpaar leerde elkaar kennen in het Zuid-Hollandse Stompwijk. Annie is afkomstig uit Stompwijk en werkte daar in de huishouding bij een garagebedrijf, waar ook een broer van Herman werkte. Na zijn dienstjaren in Indië ging hij op de motor bij zijn broer op bezoek en leerde er Annie kennen.

Annie besloot te verhuizen naar het hoge noorden, hetgeen zeker de eerste jaren niet makkelijk was. Het paar trouwde, kreeg vier zonen en later nog twee kleinkinderen. Hun leven bestond uit hard werken op hun kwekerij waar ze nog steeds, in redelijk goede gezondheid, wonen.

Herman is nog alle dagen druk met het onderhouden van de grote groente en bloementuin. Annie houdt van borduren, lezen en puzzelen. Het huishouden doen ze de laatste jaren samen. Met de steun van hun huishoudelijke hulp, goede buren en kinderen kunnen ze zich nog prima redden.

Ze hopen nog een aantal jaren te kunnen genieten van hun dierbare plek op de Damsterweg. Afgelopen zondag hebben ze in gezinsverband dit bijzondere jubileum gevierd. Als hun gezondheid en de omstandigheden het toelaten hopen ze in april volgend jaar een groter feestje te vieren.