Verrassingsbezoek geleidehond Lio op CBS de Wieken in Ten Post

TEN POST De leerlingen van CBS de Wieken in Ten Post doen al geruime tijd mee aan het sparen van plastic doppen voor de opleiding van geleidehonden.

Maar ze hadden er niet op gerekend dat er een geleidehond op school zou komen. Donderdag gebeurde dat wel. Klazien Brandwijk maakte met haar Buddyhond Lio een verrassingsbezoek. Op het schoolplein konden de kinderen kennismaken met Lio. Erg leuk voor de kinderen en een mooie manier om de kinderen ook te laten zien waar ze de doppen voor sparen.

Bij de ingang van de school staat een grote wasmand waar de kinderen de (schone) gespaarde doppen in mogen doen. Wanneer de mand vol is brengen zij de gespaarde doppen naar een groter inleverpunt in Ten Boer. Net voor de vakantie hadden ze een grote vuilniszak vol met doppen. Reden voor de school om even contact te zoeken met de Stichting vrienden doppen actie Noord-Nederland.

De gespaarde doppen worden gerecycled en van de opbrengst kunnen de geleidehonden de opleiding volgen die zij nodig hebben. De basisopleiding van de geleide honden kost 5.000 euro. Daarmee krijgt het hondje in zijn eerste levensjaar een goede basis die onmisbaar is om geleidehond te worden. De doppenactie is een actie van Stichting vrienden doppenactie Noord-Nederland. Zij verzamelen alle doppen bij de inleverpunten en zogen dat deze bij de verwerkers komen.

Meer op: www.stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl.