Stemmen op kandidaat Op Roakeldais voor verdraagzaamheidsprijs kan nu

WARFFUM Het festival Op Roakeldais is in de provincie Groningen genomineerd voor de prijs Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020

Op donderdag 21 mei, door UNESCO uitgeroepen tot Dag van de Culturele Diversiteit en Dialoog, heeft de stichting Eén Land Eén Samenleving in samenwerking met het Paleis van de Verdraagzaamheid (Amsterdam) en onder auspiciën van de Nederlandse Commissie van UNESCO de nominaties voor de prijs Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020 bekend gemaakt. Elk jaar worden 12 personen of organisaties, uit elke provincie één, genomineerd omdat zij zich uitzonderlijk inzetten voor verdraagzaamheid.

Vanaf 14 september kan er door iedereen gestemd worden via de website van het Paleis van de Verdraagzaamheid: www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl.

„Festival Op Roakeldais zet zich in om de wereldwijde culturele diversiteit te laten zien, te vieren en verbroedering tussen culturen te bevorderen”, vertelt David Kloosterhuis, de artistiek directeur van het festival. „En daarom zijn wij ook zo blij met de nominatie voor Ambassade van de Verdraagzaamheid. Het is goed dat, ook landelijk, gezien wordt wat wij doen en wat het resultaat daarvan is. Met verschillende culturen in één huis wonen, al is het maar voor een week, zorgt er voor dat je elkaar leert kennen, van elkaar gaat houden en er vriendschappen voor het leven ontstaan.”

De winnaar van Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020 wordt bekendgemaakt op 14 november 2020, voorafgaande aan de UNESCO-dag van de Verdraagzaamheid op 16 november.