Oma’s kookschrift in Garmerwolde

GARMERWOLDE In museum Melkfabriek Garmerwolde is zaterdag bij de start van Open Monumentenweekend het eerste exemplaar van ‘Het kookschrift van mijn oma’ uitgereikt.

Dit kookschrift hoort bij de gelijknamige expositie over het handgeschreven schriftje van Wiepke Oosterhof-Mulder waarin zij in de jaren twintig van de vorige eeuw uiteenlopende recepten heeft verzameld. Haar dochter Nijsiena Smit-Oosterhof nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Boekje met foto’s en recepten

Van het manuscript is een boekje gemaakt met foto's en recepten, met een inleiding over de schrijfster en de tijd waarin de recepten zijn verzameld. De expositie laat zien hoe de verschillende recepten zijn samengesteld en welke ingrediënten daarbij zijn gebruikt.

De expositie is elke vrijdag in september en oktober van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Lezingen

In oktober vinden twee lezingen plaats: over ; Terug naar de oeros’ op 8 oktober en ‘Huisslachten - thuis slachten’ op 22 oktober.

Vooraf aanmelding via facebook melkfabriekgarmerwolde of email-adres melkfabriekgarmerwolde@gmail.com is nodig doordat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.