Winkhem opent seizoen met bekerverlies tegen Veracles

WINSUM Na maandenlang geen wedstrijd te hebben gespeeld, werd er in de Ripperdahal eindelijk weer een duel uitgevochten in een volleybalcompetitie. Winkhem verloor voor de beker met 1-3 van het tweede team van de stad Groninger studentenclub Veracles.

Dat Winkhem een zware kluif zou hebben aan de gasten, was op voorhand al te voorspellen. De jonge studenten waren een stuk verder in de seizoensvoorbereiding.

Gaandeweg de wedstrijd kreeg Winkhem de druk er goed op. De libero bleek nog niet heel zeker van zijn zaak en de opbouw werd dan veelal ook verstoord door een goede serve van de Winsumers. Hoewel de eerste en tweede set met een acceptabel verschil verloren werden(19-25 , 21-25), lagen er zeker kansen voor de gastheren. In de derde set betaalde zich dat uit. Winkhem speelde heel gedegen en Veracles produceerde vooral miskleunen waardoor er bijna geen strobreed in de weg gelegd werd voor een prima setwinst (25-19).

Voor Winkhem was deze setwinst al een mooi resultaat in deze nulmeting van het seizoen. Dat was af te lezen in de vierde set waar wat te makkelijke ballen werden weg gegeven en Veracles de winst pakte (19-25).

De eerstvolgende competitiewedstrijd is de derby in en tegen Bedum, op donderdag 17 september om 21:00 uur.