Carillonconcert in Hippolytuskerk Middelstum

Middelstum Bernhard Winsemius geeft zondag 16 augustus van 16.00 tot 17.00 uur een carillonconcert op het Hemony carillon van de Hippolytuskerk van Middelstum

Bernhard Winsemius is emeritus stadsbeiaardier van Haarlem en Amsterdam en organist van de monumentale historische orgels in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Al vaker speelde Winsemius in Middelstum, als geen ander weet hij een prachtige klank uit de klokken van het Hemonycarillon uit 1662 te halen. Voor16 augustus een programma, muziek uit de tijd dat de Hemony klokken werden gegoten van Purcell, Jacob van Eijck, Johann Sebastian Bach, Böhm en uit latere tijd van de componisten Mendelssohn en Siegfried Translateur en van de Argentijnse bandeonist en componist Astor Piazolla. Zie voor het volledige programma www.carillonmiddelstum.nl.

Bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. Voor extra stoelen en koffie wordt gezorgd. De toren blijft voorlopig gesloten. Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie; www.carillonmiddelstum.nl.