1,5-meter-zomerconcerten door het Cottage Ensemble

Warffum - Hoe geef je als internationale topmuzikant een draai aan je ingestorte plannen door een globale pandemie?

Een groep vrienden met Nederlandse roots bedacht hier iets op. Ze verzamelden en verenigden zich opnieuw op Nederlands grondgebied nadat ze over de hele wereld verspreid hun kunsten ten gehore brachten. Daardoor is het nu zover: samen brengen zij live klassieke muziek dichtbij. Terug in de concertzaal, mét inachtneming van een veilige anderhalve meter afstand.

Nederlanders Hanna Guirten, Gerbrich Meijer, Emma van Schoonhoven, Iedje van Wees en Michiel Wittink wonnen de afgelopen jaren een plek in het European Union Youth Orchestra (EUYO) en leerden elkaar hier goed kennen. Ook Frans van Schoonhoven heeft zich als internationale musicus aangesloten bij het in quarantaine opgerichte Cottage Ensemble. Allen vinden zij het belangrijk om verbinding te leggen met hun publiek, en hebben dit zeer gemist de afgelopen tijd. Nu er gelegenheid is om muzikaal contact te maken, verheugen zij zich hier enorm op.

Het ensemble bestaat uit een strijkkwartet, een hoorn en een klarinet, een perfecte bezetting om het hoornkwintet van Mozart en het klarinetkwintet van Von Weber ten gehore te brengen. Het is volgens hen een voorrecht om op eigen bodem op het podium te mogen staan, en ze hopen de bezoekers te verwelkomen op een van de onderstaande plaatsen.

20 AUGUSTUS

14.00, Barthkapel, Den Haag

20.00, Oude Kerk, Voorburg

21 AUGUSTUS

16.00, Kerk Breede, Warffum

20.00, Synagoge Winsum, VIP-concert

22 AUGUSTUS

15.30, De Buitenhof, Bedum

19.30, Kerk Feerwerd, Feerwerd

De concerten duren één uur, zonder pauze, en een kaartje kost 15 euro. In verband met de richtlijnen van het RIVM is reserveren verplicht en dat kan via: cottageensemble@gmail.com of 0650965970.