Steeds meer bedrijven weer naar kantoor, maar wat wordt het nieuwe normaal?

Aangeboden door: flexitrent.com

Steeds meer bedrijven laten werknemers weer naar kantoor komen. Vaak gebeurt dit wel met de nodige maatregelingen en zorgt dit ervoor dat niet iedereen meer tegelijk op kantoor kan werken. Veel bedrijven werken met een inschrijfschema en vaste thuiswerkdagen.

Het afwisselen tussen thuiswerken en af en toe op kantoor werken is het nieuwe normaal geworden. En dat heeft vele voordelen. 

Minder woon-werkverkeer

Het is minder druk op de weg, wat zorgt voor minder verkeersoponthoud en files. Daarnaast heeft de vermindering van het woon-werkverkeer een positieve invloed op de hoeveelheid uitstoot van gassen. Jarenlang wordt er door de overheid getracht om het woon-werkverkeer te ontmoedigen met een bijtelling. Deze negatieve stimulatie heeft tot nu toe voor weinig verandering gezorgd. Thuiswerken lijkt hierin wel een positief effect te hebben. 

De opkomst van circulaire IT 

Het hergebruiken van IT-hardware, ook wel circulaire IT genoemd, is in opkomst. Veel bedrijven gaan over op dit principe omdat ze zien dat dit voor veel positieve reacties van werknemers en relaties zorgt. Daarnaast is ook de prijs erg aantrekkelijk. Nu we structureel meer aan het thuiswerken zijn en bedrijven verschillende thuiswerk situaties moeten inrichten is de vraag om circulaire IT groter dan ooit. . Helemaal nu de productie en en transport van nieuwe producten uit China zo goed als stilgevallen is. Bij FlexIT richten ze zich al een tijdje op een tweede leven van IT apparatuur. Ze hebben één duidelijke missie: de footprint op de aarde minimaliseren en een gezondere toekomst achterlaten voor de kinderen. 

Bij sommige bedrijven is het echter niet mogelijk om te investeren in een geheel nieuwe werkplek voor hun werknemers. Een laptop huren of ipad huren is in deze gevallen dan ook een perfecte oplossing.

Nooit meer terug naar de oude situatie

Het thuiswerken brengt vele voordelen met zich mee en dat merken ook veel bedrijven. Voor veel bedrijven zal het thuiswerken dan ook het nieuwe normaal worden. Naast dat het goed is voor milieu, zal ook de werkgever het merken in zijn portemonnee. De inrichting van een circulair IT thuiswerkplek is vaak vele malen goedkoper dan reiskostenvergoeding voor een hele week.