Zoekactie op zee naar vermist Duits meisje (14) bij Ameland gestaakt

De zoekactie op zee naar het meisje dat zaterdagavond vermist raakte bij Ameland wordt gestaakt. Dagenlang zoeken heeft niet geleid tot de vondst van het meisje.

Dit heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt.

Woensdag deed het dregteam SOAD nog een laatste poging. Het zoekgebied op zee is daarmee grondig doorzocht. Politie, gemeente en SIGMA-team blijven wel de kustlijn in de gaten houden, meldt een woordvoerster.

Meisje verdween zaterdagavond in zee

Het 14-jarige meisje uit Duitsland verdween zaterdagavond iets na half elf in zee, nadat ze staande in het water naar de zonsondergang had gekeken. Zij en haar tweelingzus werden beiden meegetrokken door de stroming.

Hun vader deed nog een reddingspoging, maar raakte zelf ook in de problemen en dreef tientallen meters oostwaarts. Hij wist het strand te bereiken, evenals een van zijn dochters. Voor het andere meisje kwam direct een zoekactie op gang, die tot half vier ’s nachts duurde.

Op allerlei manieren gezocht

De afgelopen dagen werd er op allerlei manieren gezocht naar het meisje. Zo werden er helikopters ingezet, een vliegtuig, reddingboten, een onderwaterdrone, speurhonden en 21 garnalenkotters.