Dregteam zoekt woensdagmiddag in branding bij Buren naar vermist meisje Ameland

De marine heeft dinsdag met sonarapparatuur gezocht naar het 14-jarige vermiste Duitse meisje dat zaterdagavond bij Ameland in zee verdween. Daar waar de marine niet kon zoeken, onderzoekt woensdagmiddag een dregteam de branding.

Behalve dit deel, de branding ten noorden van Buren, is het hele zoekgebied met de sonarapparatuur doorzocht. Het dregteam van Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) gaat, met ondersteuning van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen, in dat gebied op zoek naar het lichaam van het meisje.

Ten noorden van Buren in zee verdwenen

Sinds zaterdagavond wordt gezocht naar het 14-jarige Duitse meisje, dat ten noorden van Buren in zee verdween. Zij raakte iets na half elf in de problemen, toen ze samen met haar tweelingzus staande in het water naar de zonsondergang keek.

Ze werden meegesleurd door de stroming. Hun vader probeerde de meisjes nog te redden, maar dreef zelf ook tientallen meters naar het oosten. Hij wist het strand weer te bereiken en ook een van de meisjes kwam er op eigen kracht uit. Van haar zus is sindsdien niets meer vernomen.

Verscherpt toezicht rond de kustlijnen

De afgelopen dagen is er vanuit de lucht, vanaf het strand en op het water gezocht naar het meisje. Er werden ook honden ingezet, die onlangs nog in Scheveningen speurden naar een vermiste surfer.

Er blijft sprake van verscherpt toezicht rond de kustlijnen, zo meldt de politie.