Bio Pluktuin in Bedum geopend

BEDUM Aan de oude weg tussen Bedum en Onderdendam is in de laatste maanden een nieuwe tuin gecreëerd: Bio Pluktuin Lageweg Een bloementuin, wel te verstaan. In deze pluktuin kan men, tegen redelijke betaling, een eerlijk bosje bloemen plukken.

Het is ook een plek waar men dan even kan neerstrijken en genieten van geuren, dansende vlinders en zoemende bijen. Een plaats waar de tijd even lijkt stil te staan. En dat is precies wat de eigenaren van de tuin voor ogen hadden toen ze aan de aanleg van deze tuin begonnen.

Bultje

Het is al een oude plek dit ‘Bultje’, zoals ze het zelf noemen. Vorig jaar aan het einde van de zomer zijn ze begonnen met het maken van de plannen. Hero en Joke Beukema, samen met hun zoon Guillaume. Op het land hadden de laatste veertig jaar vele schapen, kalveren en pony’s een plekje gehad. Het was wat verwilderd en nog een hele uitdaging om er een tuin van te maken. Omdat er geen water en elektriciteit aanwezig is, moest veel met de hand worden gedaan. Akkers aanleggen, de aarde bewerkbaar maken en natuurlijk het (voor)zaaien van alle zorgvuldig uitgezochte biologische zaden.

Inmiddels is het een paradijsje geworden met de bloemen, fruitbomen en niet te vergeten de mooie oude schaftkeet. Hier geen bestrijdingsmiddelen, maar bloemen waar je gewoon je neus in kan steken. Zelf plukken mag, maar wil je liever een kant en klaar boeketje mee of zelfs een creatie op de vaas, dan is dat allemaal mogelijk.

De tuin is vrijdag, zaterdag en zondag geopend en daarbuiten op het moment dat de oranje vlag wappert. Dit wordt vooraf aangekondigd op Facebook. Voor meer informatie : Facebook/Instagram Bio Pluktuin Lageweg.