Kermis Eenrum gaat toch door

EENRUM De draaiboeken waren alweer enige tijd opgeborgen en het leek erop dat er in de zomerperiode geen evenementen zouden plaatsvinden in Eenrum. Maar de kermis van Eenrum gaat toch door, van vrijdag 14 augustus tot en met zondag 16 augustus.

De Eenrumer kermis staat bekend om de vele activiteiten rondom de kermis. Thomas Benes van de organiserende commissie: „Helaas zijn er dit jaar geen grasbaanraces en ook met z’n allen staan hossen op live muziek in een kroeg is er nu niet bij. Toch staat dit ons niet in de weg om een goede kermis neer te zetten. We zullen het kermisterrein anders inrichten en kijken naar activiteiten die wel georganiseerd kunnen worden. Daarnaast geldt de anderhalve meter maatregel voor kinderen onder de 18 jaar niet. Er worden looproutes gecreëerd en terrassen zullen ruimer opgezet worden.”

Reuzenrad

Ondanks alle beperkingen en regels komen vrijwel alle exploitanten naar Eenrum. „Veel exploitanten zitten al maanden zonder werk en willen dus graag weer open. Zij zijn allen erg creatief om de mensen zo veilig mogelijk te ontvangen. Gelukkig mogen kinderen gewoon naast elkaar zitten en hoeven er alleen regels opgesteld te worden voor volwassenen. De autoscooter heeft wel aangegeven dit jaar over te slaan, maar we hebben er een echte coronaproof attractie voor teruggekregen: een reuzenrad. Ontzettend leuk voor jong en oud, en veiliger kan haast niet.”