Pier Prins lijsttrekker CDA in Eemsdelta

LOPPERSUM Bij de traditionele grotere partijen doen de politici uit de gemeente Loppersum het goed. Nadat eerder wethouder Bé Schollema werd gekozen tot lijsttrekker van de PvdA, is donderdag beesloten dat zijn collega-wethouder Pier Prins de lijst van het CDA tijdens de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Eemsdelta gaat aanvoeren.

Die verkiezingen worden in november van dit jaar gehouden. Prins werd op de algemene ledenvergadering unaniem gekozen.

Pier Prins woont in Middelstum en heeft een agrarische achtergrond. Zo was hij jarenlang voorzitter van de vakgroep melkveehouderij voor LTO Groningen & Drenthe. In 2006 was Pier Prins fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Loppersum. Bij de verkiezingen voor de gemeenteraad in 2010, werd het CDA de grootste partij in Loppersum.

Het CDA werd onderdeel van het college van B&W, met Prins als wethouder. Als wethouder houdt hij zich sindsdien onder andere bezig met de portefeuilles ruimtelijke ordening, cultureel erfgoed en volkshuisvesting.

Drie CDA-wethouders

„Ik ben erg verheugd, dat de leden hun vertrouwen in mij hebben uitgesproken,” meldt Prins in een eerste reactie. „De afgelopen jaren heeft het CDA in alle drie de gemeenten van de nieuwe gemeente Eemsdelta, met drie CDA-wethouders, laten zien dat we willen bouwen aan een goede toekomst voor deze regio. Ik ga als lijsttrekker van het CDA met heel veel energie en enthousiasme hiermee door. Er liggen interessant uitdagingen voor ons, zoals het in stand houden van voorzieningen en adequate zorg, verbeteren van de leefbaarheid, de versterkingsopgave en het versterken van deze economische regio. Daar gaan we de komende jaren aan werken.”

Naast Pier Prins bestaat de bovenste zijde van de lijst verder uit Bert Raangs, Aagtje Elderman, Allart Veentjer, Marnick Joustra en Tonnie Postma.