Richard van der Meij haalt met solomarathon ruim 3000 euro op voor KWF

DELFZIJL Richard van der Meij uit Delfzijl heeft zondagmorgen met een solomarathon ruim 3000 euro opgehaald voor het Koningin Wilhelminafonds. Het geld kwam binnen via diverse sponsors.

Van der Meij heeft de marathon helemaal zelf uitgestippeld. Het werd een route vanaf Valom boven Uithuizen via onder andere Roodeschool en Leermens naar zijn schoonouders in Appingedam. Hij werd het hele traject op de fiets begeleid door Jan Krans van zijn atletiekvereniging Fivelstreek. Het laatste stuk liepen enkele clubgenoten mee, terwijl ook een brandweerwagen zich aansloot. Van der Meij finishte in de niet bepaald kinderachtige tijd van 3 uur, 31 minuten en 24 seconden, een gemiddelde van 12 kilometer per uur.

Bij het KWF zijn ze blij met dit soort initiatieven. Door de coronacrisis gaan en gingen belangrijke acties voor fondswerving, zoals Alpe d‚ÄĚHuzes, niet door. Eerder in deze coronaperiode organiseerde Van der Meij met enkele clubgenoten een marathon over vier ronden in Delfzijl. Ook dat parcours werd door hem uitgezet.