Steun van fondsen voor camping Boetn Toen in Pieterburen

PIETERBUREN Het Rabo Coöperatiefonds van de Rabobank Noordenveld West Groningen, Bewonersinitiatieven en Loket Leefbaarheid van de provincie Groningen en het Budget Lokale Initiatieven van het Waddenfonds leveren bijdragen om de waddencamping Boetn Toen in Pieterburen te verduurzamen en nieuwe activiteiten op te zetten.

Het is nu nog volop toeristenseizoen in Pieterburen maar vanaf oktober gaan de werkzaamheden van start. Het gaat om de vervanging van het asbestdak op het sanitair gebouw, plaatsing van zonnepanelen en zonnecollectoren en de installatie van een zonneboiler.

Opsteker

De camping is sinds twee jaar in handen van de stichting Boetn Toen, die met een vrijwilligersorganisatie de camping beheert en bestuurt. Voorzitter Koos van der Maar vertelt: „Het is een fantastische opsteker voor de vrijwilligers van het gastenteam en groenteam, die dagelijks in touw zijn om het de klanten naar de zin te maken. We ontvangen ook vaak positieve reacties op de relaxte sfeer en unieke locatie van de camping op social media. En nu kunnen we dankzij deze fondsen aan de slag met deze verbeteringen.”

De vrijwilligers gaan ook zelf dit najaar de handen uit de mouwen steken. Zij gaan een overkapping plaatsen als ontmoetingsplaats voor bezoekers en activiteiten.