Leergeld Het Hoogeland heeft in 2019 548 kinderen ondersteund

UITHUIZEN Stichting Leergeld Het Hoogeland heeft in 2019 548 kinderen uit 246 gezinnen in de gemeente Het Hogeland kunnen ondersteunen. Tijdens de landelijke Leergelddag op 1 juni wordt daar bij stilgestaan.

De stichting verwacht dat een grote groep mensen door de coronacrisis in de financiƫle problemen raken. Onder hen ook veel gezinnen met kinderen. Stichting Leergeld Het Hogeland roept ouders uit deze gezinnen op om zich te melden voor ondersteuning. Dat kan via de Leergeld website www.leergeldhoogeland.nl.

Stichting Leergeld wil ervoor zorgen dat hun kinderen gewoon mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes en niet aan de zijlijn terecht komen.

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Via 108 lokale stichtingen, die samen actief zijn in 74% van de Nederlandse gemeenten, biedt Stichting Leergeld kinderen uit minimagezinnen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zo ondersteunt zij ouders met bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, een bijdrage voor een schoolreis, een computer of een fiets of met de contributie voor een sportvereniging.

71 laptops en 69 fietsen

In de gemeente Het Hogeland heeft Stichting Leergeld Het Hogeland onder andere 71 laptops, 69 fietsen en 292 zwemlespakketten weten te verspreiden. In 2019 was er een toename van 50 kinderen die geholpen zijn.

In totaal is in Het Hogeland 130.000 euro uitgekeerd in de vorm van goederen en voorzieningen. De gemeente en de provincie zijn de belangrijkste subsidieverstrekkers.