Verpleeghuis Innersdijk Ten Boer weer open voor bezoek

TEN BOER Zorggroep Groningen locaties Innersdijk en Maartenshof gaan vanaf 25 mei weer open voor bezoek. Op geen van de locaties van de zorggroep hebben zich besmettingen met het coronavirus voorgedaan.

Innersdijk had zich al aangemeld voor de pilot die 11 mei van start is gegaan. „Wij zijn ontzettend blij met het bericht van minister de Jonge dat de maatregelen omtrent het bezoek versoepeld worden,” zegt Janita Gorte, Raad van Bestuur van Zorggroep Groningen. ‘Wij hebben ons de afgelopen tijd goed voorbereid op een eventuele heropening en hebben vertrouwen dat dit ook weer veilig kan. Zodoende kunnen we snel schakelen. Het bezoekverbod heeft grote impact gehad op bewoners en familie. Ook voor hen zijn wij opgelucht en blij.”

Eén vaste bezoeker

Hoewel de deuren weer open gaan, is de situatie anders dan men gewend is. Er gelden vanuit de overheid strikte voorwaarden voor het toelaten van bezoek. Zo is bezoek alleen mogelijk op afspraak. Daarnaast kan er slechts één vaste bezoeker komen, die maximaal 30 minuten mag blijven.

A.G. Wildervanck in Veendam en Bloemhof in Ten Boer zullen op 2 juni hun deuren weer openen. „Om de risico’s te minimaliseren gaan wij eerst leren van de ervaringen van Maartenshof en Innersdijk,” zegt Gorte.