Grand Café het Spijslokaal in Warffum opent weer haar deuren

WARFFUM Het Spijslokaal in het Openluchtmuseum het Hoogeland in Warffum opent maandag 1 juni om 12.00 uur weer haar deuren en terras. Dat gebeurt uiteraard binnen de versoepelde regelgeving van de RIVM rondom Corona.

Het Spijslokaal is inmiddels overgenomen door Inez Geenen (Kerkje Klein Wetsinge en Domies Toen), Bert Lange (voorheen Café Hammingh) en Simonique Kraandijk (Cultureel Centrum de Blauwe Schuit). Op termijn zullen door Inez en Bert mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid voor een baan in de horeca. Simonique zal zich gaan bezighouden met de organisatorische kant.

Horecapersoneel opleiden

Inez en Bert zien al een aantal jaren dat er een groeiend tekort aan geschoold horecapersoneel is op het Hogeland. Zij hebben zelf altijd veel aandacht besteed aan het opleiden van leerlingen in hun respectievelijke bedrijven en zien een potentieel aan mensen die staan te popelen om de arbeidsmarkt op te gaan. Met de overname van het Spijslokaal hebben ze een locatie waar ze gasten met al hun vakmanschap en ervaring goed kunnen ontvangen én onder deskundige begeleiding horecapersoneel kunnen opleiden.

Het sfeervolle Grand Café, restaurant met auditorium (zaal), is gevestigd in de prachtige oude school van het Openluchtmuseum het Hoogeland. Het gebouw van 1903, met eigen ingang aan het Oosterkerkpad 3, is een Rijksmonument.

Men kan hier genieten van een kopje koffie, gebak, een drankje en diverse lunch- en borrelgerechten. Daarnaast kan men in het Spijslokaal op aanvraag ook terecht voor diner, High Tea, vergaderen en feesten.

Voorlopig is het Spijslokaal geopend op dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Tweede Pinksterdag op 1 juni is het ook geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

De openingstijden van het Openluchtmuseum het Hoogeland zijn van dinsdag tot en met  zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Ook het museum is op Tweede Pinksterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.